Keep Your Faith!

Een mooie, Engelse uitspraak vind ik het: Houd moed, heb vertrouwen, blijf erin geloven! Een aanmoediging om vol te houden, niet op te geven. En vanuit christelijk perspectief zou je kunnen zeggen: houd je geloof vast!

Dit kunnen we elkaar wel eens toeroepen, want het leven is mooi en bedoeld om ten volle te leven, maar we lopen als mens ook tegen de gebrokenheid ervan aan. Het leven kan je soms overspoelen, je moet van alles, je hoofd zit vol, het is allemaal even teveel. Wellicht loop je steeds tegen dezelfde (schadelijke) patronen aan bij jezelf, word je er somber van, lijk je maar niet verder te komen en in cirkeltjes rond te lopen. Je loopt vast en ziet even niet hoe je verder kan. Soms gebeuren er dingen in je leven die alles op z’n kop zetten. Misschien recent. Of al heel lang geleden, en merk je daarvan nog steeds de gevolgen in je leven nu. Als je hier iets van herkent is er goed nieuws voor jou! Er is namelijk altijd hoop, altijd een weg, een manier om weer verder te gaan, en er zijn mensen die je daar verder bij kunnen en willen helpen.

Geef de moed niet op en blijf erin geloven!

Ik word er blij van mensen te bemoedigen, om samen met je te kijken naar wat je blokkeert of belemmert en hoe je hier doorheen kan breken, te belichten wat je allemaal kan en in je hebt, en help je graag verder op pad als je even vastloopt.

Zelf heb ik hierin mijn eigen weg gelopen en liep er soms even iemand met me mee, die me de ogen opende voor dingen die ik nog niet zag. Zo kreeg ik meer zelfinzicht en zelfvertrouwen en bleek er een wereld aan mogelijkheden voor me open te liggen om verder te gaan, te groeien en me te ontwikkelen.